Sjonge Jonge winnaar Friese Korenslag

Sjonge Jonge winnaar Friese Korenslag

11 november is de dag, Sjonge Jonge wint de Friese Korenslag!

We zijn blij en trots op deze prestatie en gaan nu met nóg meer genoegen werken aan ons volgende optreden op 26 november in Molkwerum.

Vocalgroup Sjonge Jonge uit Grou won zaterdagavond de derde editie van de Friese Korenslag. In 2013 won het koor deze tweejaarlijkse competitie voor het eerst. In een bomvolle Martinikerk in Franeker genoten alle aanwezigen van de eerste tot de laatste noot. Voor de pauze zongen Blinder Easterlittens, Different Sound Minnertsga en Sjonge Jonge. Na de pauze was het de beurt aan Switch Leeuwarden, Fromus Dronryp (nummer 3 in 2015) en tot slot de winnaar van 2015 Solid Harlingen. De professionele jury (Joke Krist, Jannie Brandsma en Dennis Dronkers) had het erg moeilijk. De derde plaats was vrij snel duidelijk en ging naar nieuwkomer Switch Leeuwarden. Maar de verschillen tussen 1 en 2 waren minuscuul. Ondanks dat de jury in de pauze ook al in overleg was geweest, werd het geduld op de proef gesteld. Toch werd er door de jury een keuze gemaakt: Solid Harlingen werd tweede en Sjonge Jonge werd uitgeroepen tot winnaar. De uitleg van de jury was dat Solid een gedurfder repertoire had gekozen, wat door het publiek zeker gewaardeerd werd, maar qua uitvoering kwam Sjonge Jonge er net ietsje beter uit. >>>

Openingsnummer Circle of life begon met jungle dierengeluiden.

Er werd bij het jureren niet alleen gelet op klank, warmte, zuiverheid, maar ook op choreografie en totale uitstraling naar publiek. Het niveau van de Friese popkoren was nog hoger als de vorige edities.

Organisator, Neno van der Schaar, was erg tevreden, zowel qua zang als qua opbrengst. Stichting Beautiful kidz Namibia heeft met dank aan zeer veel sponsors en betalend publiek € 6095,- mogen ontvangen. Ze kunnen hier heel veel kinderen in nood mee helpen in hun drie dagcentra in Namibië.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.