Het koor

Vocal Group Sjonge Jonge is een gemengd koor, dat in 1999 is opgericht in het mooie watersportdorp Grou. De koorleden hebben twee passies, namelijk zingen én gezelligheid. Deze basisvoorwaarden blijken nog altijd een heel goede match, want het is en blijft een hechte club en dat zie je terug op het podium.

Het koor, dat bestaat uit 19 leden, is vrij ambitieus, maar dat kan ook niet anders met topdirigente Akke Bosma. Sjonge Jonge zingt de prachtige meerstemmige lichte muziek soms a capella, maar nog vaker met pianobegeleiding van Matthijs Soldaat. Regisseuse Alinda Talsma maakt telkens weer een bijzondere en effectieve regie.

Kenmerkend voor Sjonge Jonge is de mooie, eigen klankkleur en enthousiaste uitstraling.               Beleving is het toverwoord.

Ook doet Sjonge Jonge regelmatig mee aan concoursen en korenfestivals in Nederland. Het koor behaalde in 2013 een niet-overdienstelijke 3e plaats in de 1e categorie van het prestigieuze landelijke Balk Top-festival. Een onverwachte prestatie waar het koor trots op is. In 2009 heeft Omrop Fryslân een reportage gemaakt over Sjonge Jonge voor het programma “It Ryk fan de Muzyk’. Een ander hoogtepunt in het bestaan van Sjonge Jonge was het winnen van de Noordelijke voorrondes van het Nederlands Koorfestival. De hierdoor bereikte halve finale van dit koorfestival was in juni 2010 in Arnhem. Sjonge Jonge is hier als 2e geëindigd.