1 december 2018

Op zaterdagavond 1 december a.s. brengen wij samen met Brassband Apollo een muzikale ode aan de gebroeders Halbertsma. Dit unieke concert vindt plaats om 20.00 uur in OSG Sevenwolden in Grou.

Kaarten à €15,– zijn verkrijgbaar bij Dierenspeciaalzaak Jan & Japke- Hoofdstraat 40, 9001 AM Grou.

Bekijk ook eens de website http://www.klinkeendaverje.frl

We nemen u mee naar 1822, naar het logement Hof van Brussel in Grou. Daar logeerde dokter Eeltje Halbertsma voor langere tijd. De sfeer is er los en ongedwongen. Er worden grappen gemaakt en verhalen verteld.  Uitbaters Johannes en Durk Sjollema heten u welkom en leiden u door de muziekverhalen.

Een viertal thema’s die verbonden zijn met het leven van de Gebroeders Halbertsma’s hebben Apollo en Sjonge Jonge geïnspireerd voor dit unieke concert.

Zo nemen we u mee naar de Romantische periode in Duitsland, die zo’n belangrijke inspiratiebron was voor de teksten van Eeltje. Het Frysk Folksliet, met de Fryske tekst van Eeltje op een Duitse melodie, is daarvan wel het meest bekende voorbeeld.
De Rimen en Teltsjes zijn zeer belangrijk geweest voor het Frysk. In Land en taal spelen we met het Frysk in de muziek.
In het thema ‘Dokter, dominee en koopman komt de inspiratie uit het werkzame leven van de broers.
Tot slot nemen we u mee naar een roerige tijd in de geschiedenis, 1790 – 1870; de tijdsperiode waarin de broers leefden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.